Tarieven

Tarieven voor Particulieren

Eén losse sessie van 1 uur:    € 88,00 inclusief BTW
Traject van zes keer 1 uur:    € 510,00 inclusief BTW

Tarieven voor Zelfstandigen

Eén losse sessie van 1 uur:    € 111,00 exclusief BTW
Traject op maat o.b.v een offerte

Vergoedingen

Via de zorgverzekeraar

Coaching behoort over het algemeen niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door zorgverzekeraars. Soms bieden zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering een aparte vergoeding voor coaching. Coaching wordt dan vergoed onder de noemer van counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve behandelingen. Ga daarom de mogelijkheden na bij je ziektekostenverzekeraar.

Via de werkgever

Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. Dit budget kan ook worden ingezet voor coaching, bv als persoonlijke ontwikkeling. Vaak ben je met coaching voordeliger uit, dan met het volgen van een cursus. Omdat het één op één is, is het in de meeste gevallen ook effectiever. Het kan de moeite waard zijn om eens na te vragen wat jouw werkgever hierin voor jou kan betekenen.

Via de belasting

Wanneer je als particulier de kosten van coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. Voor zelfstandige ondernemers zijn de kosten voor coaching aftrekbaar als bedrijfskosten.

Via de arbodienst van uw bedrijf, UWV of PGB

Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie. Hierbij dient u contact op te nemen met de bedrijfsarts. Daarnaast beschikt het UWV over financiële middelen om herstel en re-integratie te bevorderen. Een coachtraject helpt jou er achter komen waar je echt blij van wordt en dat is een belangrijke basis om uitval in de toekomst te voorkomen en snel weer aan het werk te gaan.

ELLEN THIJSSEN
Coach & Gids in Leven

Keizershof 50, 6584 CH Molenhoek

06 12869788

Maak vrijblijvend kennis

KvK 83983155
BTW NL003907945B89