Stilte wandeling

“Listen to the silence,        it speaks…”

In de drukte van alledag is het lastig om op adem te komen. Dan is het heerlijk om je uit de wereld terug te trekken en de natuur in te gaan. Om bewust ruimte te maken voor jezelf. Om daar al je zintuigen open te zetten. Om te voelen wat er om aandacht vraagt, de rust in jezelf te vinden, op te laden of inspiratie op te doen. Aanwezig te zijn met jouw wensen en verlangens. In het hier en nu kijken, voelen, luisteren. Niets veranderen, niets vasthouden, gewoon alles er laten zijn. Stil zijn. En in die stilte ontstaan de antwoorden (die al in jou aanwezig zijn) als vanzelf. Vaak gespiegeld door beelden uit de natuur. De stilte leert je naar je eigen lichaam te luisteren en de wijsheid uit jezelf te halen. Jezelf voelen en voeden met de natuur in jou. Na de wandeling voel je vaak weer meer verbonden met je jezelf, meer ontspannen en opgeladen.

Hoe ziet de wandeling eruit?

Samen met anderen die ook bewust de stilte van de natuur en zichzelf op willen zoeken, gaan we op pad. Wandelend in en om de Mookerheide, Mookerschans of St. Jansberg. We houden het ritme van de seizoenen aan waarbij elke wandeling een bijbehorend thema heeft. We beginnen met een korte meditatie- of ontspanningsoefening om je naar binnen te laten keren. Tussendoor ontvang je korte opdrachten of een tekst ter inspiratie dat hoort bij het seizoen of thema. Maar bovenal is er rust en ruimte. Is er verstilling en vertraging. Is er inademing en uitademing. Na ongeveer 1,5 uur zijn we weer terug bij het beginpunt. We sluiten de wandeling af met koffie en thee en wat lekkers. Dit mag in stilte, maar voel je de ruimte om iets te delen, dan is dat natuurlijk ook prima.

Geplande data

Data : Begin 2024 komen er nieuwe data op de site
Tijd   : 10.00u – 12.00u
Startlocatie : Station Molenhoek of ’t Zwaantje Mook of in Plasmolen.
Na aanmelding ontvang je de exacte locatie

Kosten : € 10,00 (incl. BTW) per keer, inclusief koffie/thee en wat lekkers

Aantal : minimaal 2, maximaal 10 personen

Aanmelding : stuur een mail en je krijgt verdere informatie

Voor wie?

Voor iedereen die behoefte heeft aan stilte in de natuur en om in beweging te komen door te wandelen. Voor jong en oud die wil ervaren wat elk seizoen te bieden heeft. We wandelen in een rustig tempo. We hebben wel te maken met hoogteverschillen in de natuur. 

Verdere info

Het is fijn als je een jaarcyclus mee kunt wandelen. Zo niet, dan wandel je minder vaak mee. Voel wat voor jou past. Het is mogelijk om op ieder moment van het jaar in te stappen. En elke wandeling is losstaand en weer anders. Trek kleding aan die past bij de natuur en de weersomstandigheden. De wandelingen gaan altijd door. Mocht je tijdens een meditatieve oefening willen zitten, is het handig om een plastic zak of een klein kussentje mee te nemen. Heb je vragen, bel of mail me. Dan heb ik vast een antwoord. 

Aanmelden

ELLEN THIJSSEN
Coach & Gids in Leven

Keizershof 50, 6584 CH Molenhoek

06 12869788

Maak vrijblijvend kennis

KvK 83983155
BTW NL003907945B89