WORKSHOP

Handen

meditatie

“Open your hands, if you want to open your heart”

Wil je even loskomen van je dagelijkse bezigheden? In een ontspannen sfeer voelen wat er van binnen in je leeft en wat je op dit moment nodig hebt? Op een kunstzinnige en creatieve manier in contact komen met jezelf? Genieten van het spelende kind in jou? Dan is deze cursus écht iets voor jou!

Door middel van meditatie en kunstzinnig werken kom je dichter bij je verlangens. Het helpt je in je eigen persoonlijke proces. Vanuit je hoofd in verbinding komen met je hart. Voelen wat er in je leeft en dat op een expressieve manier uiten. Door middel van tekenen, schilderen, boetseren, muziek gaan we op ontdekkingsreis.

Geef je zelf de ruimte om het niet goed te hoeven doen. Het gaat niet om artistiek zijn, maar om authenticiteit. Loslaten is hierbij het toverwoord! In feite werk je op een bezinnende, kunstzinnige en creatieve manier aan het grootste kunstwerk dat er is: Jij als genietend mens!

Hoe ziet de workshop eruit?

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur. Vanaf 9.15u kun je binnenlopen en is er koffie en thee met iets lekkers. We beginnen met een ontspanningsoefening om je dagelijkse beslommeringen los te laten en in het hier en nu te komen. Vervolgens gaan we aan de slag met één van de verschillende fases van De Handenmeditatie (Roeland Frank Hoefsloot, 2008). Ieder fases kent zijn eigen thema en “kleur”.

Via één of meerdere opdrachten werken we met klei, verf, potloden, muziek en niet te vergeten natuurlijk….met je handen ☺… Laat je leiden door je handen, zij laten zien wat er in je leeft en geniet van wat er ontstaat!

Rond 11.45u ronden we de workshop af en kijken we samen naar de kunstwerken die zijn ontstaan en delen we de processen. Je bent natuurlijk vrij om te delen wat je wilt.

De thema’s van de ochtenden zijn als volgt:
1. de duim: ik ben oke!
2. de wijsvinger: ik wijs niet naar een ander.
3. de middelvinger: ik ben mijn eigen stuurman
4: de ringvinger: ik ben trouw aan mijzelf
5. de pink: genieten van het kleine
6: schenken en ontvangen

Geplande workshop data

Data : Begin 2024 volgen nieuwe data

Tijd   : 9.30u – 12.00u
Locatie : Keizershof 50, 6584 CH Molenhoek

Kosten : € 125,00 (incl. BTW) inclusief koffie, thee, wat lekkers en alle materialen

Aantal : i.v.m persoonlijke aandacht werken we in kleine groepen van 4 tot 6 personen

Aanmelding : stuur een mail en je krijgt snel een bevestiging

Aanmelden

ELLEN THIJSSEN
Coach & Gids in Leven

Keizershof 50, 6584 CH Molenhoek

06 12869788

Maak vrijblijvend kennis

KvK 83983155
BTW NL003907945B89