Mijn Verhaal

Als kind maakte de musical “The Sound of Music” veel indruk op me. Wie kan zich het beeld niet herinneren? De ontwapende “spring in ’t veld” Maria die tussen de bergen de alpenwei oprent en daar al dansend en luidkeels zingend onbevangen genoot van de weidsheid, de natuur en vooral van haar vrijheid. In vrijheid verbonden met zichzelf en alles om haar heen.

En wat heb ik er als kind vaak over gefantaseerd om ook zo vrij en onbevangen te zingen en te dansen, mijn ruimte en mijn plek in te nemen. Maar de werkelijkheid was anders. Als kind was ik verlegen, trok ik me terug en liet mezelf niet zien. Mijn moeder zegt nu nog regelmatig over mij als kind van toen: “Ellen, die hoorde of zag je nooit. Dan ging ik op zoek en vond haar stil en opgerold terug in een hoekje”. De wereld voelde onveilig voor me. Ik mocht er niet zijn. Hoe groot het verlangen in mij ook was om vrij te zijn, de angst om volledig zichtbaar en me volledig te verbinden met mezelf, mijn dierbaren en de wereld om me heen, was velen male groter. Díe bindingsangst heeft een groot deel van mijn leven beïnvloed en lang achtervolgd. Tot het moment komt dat ik voelde, dat ik niet anders meer kon, niet anders meer wilde, dan die angst volledig onder ogen te komen, te doorvoelen en vervolgens achter me te laten. Dat ik er gewoon mag zijn, helemaal, volledig, met al mijn leuke en al mijn minder leuke kanten.

Een lange zoektocht begon. Via diverse opleidingen ging ik op ontdekking en avontuur en maakte ik de weg naar binnen. Thema’s als eenzaamheid, keuzes maken, onveiligheid, grenzen aangeven, vertrouwen, mogen voelen, kwetsbaarheid, schaamte, schuld, intimiteit en seksualiteit…. Alles kwam in de loop der jaren voorbij. Elke keer weer met liefde en zachtheid kijken naar mezelf. Laag voor laag werd afgepeld. Om steeds een meer beetje zicht te krijgen op wie ik in essentie ben.

Ik opende mezelf, durfde het leven toe te laten, maakte contact met mijn vrouwelijke essentie en durf het leven nu te leven. Ik sta in verbinding met mezelf, voel me thuis en welkom. De levensenergie stroomt door me heen en ik geniet van alles en mag er volledig zijn. Ik ben dat ik ben. En ik blijf mijn hart openen om het leven nog dieper toe te laten, om steeds meer in afstemming te leven naar het verlangen van mijn ziel. Een mooie intense reis dit leven hier op aarde.

Mijn Missie

Ik vind het een cadeau om een tijdje met mensen mee te lopen op hun zoektocht naar hun essentie en eigenheid. Het is mijn missie om mensen, jong en oud, vanuit hun eigen unieke Zijn, weer in verbinding te brengen met hun hart. Het hart dat wil worden gezien en gehoord. Want alles wat je nodig hebt om te leven vanuit je gevoel, is al in jezelf aanwezig. En als je kunt leven vanuit je hart, ben je verbonden met je kern en met wie je in wezen bent.

Ik werk zuiver, liefdevol en met lichtheid, gericht op de essentie. Ik zet mijn eigen kracht en kwetsbaarheid, mijn eigen licht en helderheid in om jou te ondersteunen in jouw proces. In mijn praktijk mag je gewoon “Zijn”. Zijn wie je bent, met al je verlangens, wensen en behoeftes. Niet onderdrukken, maar juist ruimte geven in alles wat in er in jou leeft. Alles mag er zijn. JIJ mag er zijn.

ELLEN THIJSSEN
Coach & Gids in Leven

Keizershof 50, 6584 CH Molenhoek

06 12869788

Maak vrijblijvend kennis

KvK 83983155
BTW NL003907945B89